Sustainable selection

Denim mag dan al ruim een eeuw oud zijn, het is super veelzijdig! Het leent zich voor te gekke nieuwe bewerkingen en silhouetten. Een van de belangrijkste innovaties in denim is sustainability of duurzaamheid. Door steeds verantwoorder te produceren is de impact op het milieu steeds kleiner.

 

Vooral het terugdringen van water en energie is belangrijk en natuurlijk het uitbannen van chemicaliën. Replay, CHASIN’, Cast Iron en PME Legend produceren hierdoor steeds groenere jeans.

Replay heeft met hun extreem stretchy Hyperflex styles niet alleen een nieuwe standaard gezet op het gebied van draagbaarheid, ze zijn ook nog eens extreem eco-vriendelijk. Het unieke aan de Replay Hyperflex Clouds jeans, is de manier waarop de wassing wordt gemaakt. Stoom gecombineerd met een eco-vriendelijk enzym wordt op de jeans gespoten. Deze productie zorgt voor 80% minder waterverbruik en geen gebruik van chemicaliën. Hyperflex Bio wordt gemaakt van biologisch katoen en gerecy-clede vezels, gemaakt van gerecycled polyester uit plastic flessen. Ook CHASIN’ is volop bezig met ‘groene’ jeans. Ze maken ge-bruik van een gepatenteerde Wiser Wash wastechniek, hierdoor wordt er 53% minder water en 40% minder energie gebruikt. Ook worden er geen schadelijk stoffen meer gebruikt. Cast Iron werkt al jaren met één van de beste en groenste jeansproducenten ter wereld: Candiani. Niet alleen geweldig mooi, maar ze hebben zich ook als doel gesteld om door de hele productie zo min mogelijk impact te hebben op de wereld en natuur. Dat is wat je noemt een klassieke win-win.

 

Shop de Sustainable Selection

Sustainable selection

Replay, BOSS, Calvin Klein en CHASIN'


All about denim

De denim journey van de mens jeans destination.

Sustainable Selection

Onze meest duurzame jeans.

Wassingen

Van authentieke wassingen tot de laatste trends.

Menu Home Cart Winkels