Denim care

Denim is een unieke stof, die als het ware met de drager mee groeit. Het verzorgen van jouw favoriete paar jeans vergt dan ook een specifieke aanpak. Te vaak of teveel wassen zorgt voor onnodige slijtage. Hier vind je handige tips voor de juiste verzorging.

Wassen

Handwas
Niet de leukste bezigheid, maar het beïnvloedt wel de levensduur van je jeans. Vul een badkuip met een laagje lauwwarm water (zo’n 10 CM). Doe er een dop wasmiddel bij. Bij voorkeur een zacht middel (dat bv. ook wordt gebruikt voor babykleding). Leg je jeans volledig onder water en laat ‘m zo’n 20 minuten weken. Spoel na en wring zoveel mogelijk water uit. Laat ‘m daarna drogen. Bij raw denim, ongewassen en onbehandeld, is het een must om je jeans op deze manier te wassen!


Wasmachine
Was je in de machine, houd je dan aan de volgende tips:

  • Allereerst: was je jeans binnenstebuiten. Hierdoor is de slijtage minimaal en zal hij ook zijn kleur het beste behouden.
  • Probeer je jeans altijd met andere jeans te wassen. Hierdoor ontstaat er geen frictie met andere stoffen, wat kan zorgen voor slijtage.
  • Zorg ervoor dat je niet teveel jeans tegelijk in de machine doet, beperk het tot maximaal 4. En let hierbij op de wassing.
  • Indien mogelijk: combineer zoveel mogelijk jeans van dezelfde wassing. Dus geen donkere indigo tonen bij hele lichte jeans. Zoals aangegeven kan Indigo gewassen denim kan namelijk ‘bloeden’, waardoor kleur wordt overgedragen op je lichtere jeans.
  • Zorg er ook even voor dat je je wasmachine op de juiste setting zet indien mogelijk. Een licht programma (lage snelheid, kort wasprogramma) met koud water is het beste om slijtage en krimp te voorkomen.

Drogen & opbergen

Een droger is de vijand van je kleding, in het bijzonder jeans door de wrijving en hitte. Het beste is om jeans uit te hangen zodat hij kan drogen. Berg je jeans daarna bij voorkeur hangend op. Op deze manier blijven jouw fades intact en ontstaan er geen ongevraagde ‘vouwen’.


All about denim

De denim journey van de mens jeans destination.

Sustainable Selection

Onze meest duurzame jeans.

Wassingen

Van authentieke wassingen tot de laatste trends.

Menu Home Cart Winkels