Men's Jeans Destination

Men's Jeans Destination

Sustainable selection Sustainable selection

Een van de belangrijkste innovaties in denim is sustainability of duurzaamheid. Door steeds verantwoorder te produceren is de impact op het milieu steeds kleiner. Vooral het terugdringen van water en energie is belangrijk en natuurlijk het uitbannen van chemicaliën. Replay, CHASIN’, Cast Iron en PME Legend produceren hierdoor steeds groenere jeans.

Replay heeft met hun extreem stretchy Hyperflex styles niet alleen een nieuwe standaard gezet op het gebied van draagbaarheid, ze zijn ook nog eens extreem eco-vriendelijk. Het unieke aan de Replay Hyperflex Clouds jeans, is de manier waarop de wassing wordt gemaakt. Stoom gecombineerd met een eco-vriendelijk enzym wordt op de jeans gespoten. Deze productie zorgt voor 80% minder waterverbruik en geen gebruik van chemicaliën. Hyperflex Bio wordt gemaakt van biologisch katoen en gerecyclede vezels, gemaakt van gerecycled polyester uit plastic flessen.

Ook CHASIN’ is volop bezig met ‘groene’ jeans. Ze maken gebruik van een gepatenteerde Wiser Wash was techniek, hierdoor wordt er 53% minder water en 40% minder energie gebruikt. Ook worden er geen schadelijk stoffen meer gebruikt.

Cast Iron werkt al jaren met één van de beste en groenste jeansproducenten ter wereld: Candiani. Niet alleen geweldig mooi, maar ze hebben zich ook als doel gesteld om door de hele productie zo min mogelijk impact te hebben op de wereld en natuur. Dat is wat je noemt een klassieke win-win.

Highlighted styles


All about denim

Van de eerste jeans tot aan innovatie. De geschiedenis van denim in vogelvlucht.
 

Gezien op straat

Laat je inspireren door de mooiste outfits samengesteld door onze Jeans Specialisten.
 

De jeans van nu

Dit zijn dé iconen van onze jeansmerken. Jarenlang geperfectioneerd, de styles van nú!
Menu Home Cart Winkels